Україна стала найбільшим провалом Путіна — представник Держдепу

Україна стала найбільшим провалом Путіна — представник Держдепу

Укрінформ
Агресія Росії проти України стала найбільшим провалом політики Володимира Путіна.

Про це заявив в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung заступник помічника державного секретаря США з питань Європи та Євразії Крістофер Робінсон.

"Без імплементації Мінських домовленостей покращення відносин не буде. Україна стала найбільшим провалом Путіна. Якщо в його планах було перешкодити тому, щоб Україна вийшла на прозахідну орбіту, то своєю агресією проти Києва він добився зворотного – Київ взяв чіткий прозахідний курс, Україна прийняла рішення на користь Європи та проти Росії", - заявив американський дипломат, відповідаючи на питання, яку роль відіграє Україна у відносинах між США та Росією.

Читайте також: У Києві побили режисера проекту "Вавілон 13" через російську попсу

Він додав, що найкращий спосіб перекреслити цілі Росії в Україні – "це спільно сприяти тому, що Україна йшла до економічного та політичного успіху".

Представник Держдепартаменту США додав, що загалом на сьогодні список провалів Путіну "дуже довгий". Серед них, зокрема, й "невдала спроба путчу в Чорногорії, безрезультативна спроба підірвати переговори між Північною Македонією та Грецією".

Читайте також: За проукраїнську позицію в ОРДЛО та Криму переслідують і катують - Парубій

На переконання Робінсона, президент РФ виступає "проти нашої системи, проти наших цінностей, проти європейської архітектури колективних систем співпраці".

Окремо в інтерв’ю американський дипломат прокоментував і будівництво Росією газопроводу "Північний потік-2", який, за його словами, збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів та уповільнить перехід Європи на альтернативну енергетику.

"Збільшення залежності від Європи від російського постачання енергії не є хорошою ідеєю. Росія не є надійним партнером. Крім того, "Північний потік -2" уповільнить рух Європи в напрямку альтернативної енергії. Коротко кажучи: "Північний потік" – не в європейських інтересах, цей проект слід розглядати не через економічну призму, а з геополітичної перспективи", - переконаний Робінсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-