Сюмар прогнозує, що Рада до серпня ухвалить законопроект про аудіовізуальні послуги

Сюмар прогнозує, що Рада до серпня ухвалить законопроект про аудіовізуальні послуги

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прогнозує, що парламент ухвалить законопроект про аудіовізуальні послуги до завершення роботи десятої сесії.

Таку думку політик висловила в інтерв'ю Укрінформу.

“Ми працюємо над цим законопроектом. Будемо його перереєстровувати і пробувати в першому читанні прийняти. Це наше зобов'язання — ухвалити його до серпня (десята сесія ВР триватиме до 12 липня 2019 року — ред.), щоб принаймні передати його в наступний парламент і щоби він не пропав, бо робота проведена дуже серйозна”, — зазначила Сюмар.

За її словами, цей законопроект — більше технічний, але він узгоджує та гармонізує українське законодавство із законодавством Європейського Союзу.

“Оскільки там все дуже відмінне від того, до чого ми звикли, то тим він і складний. Його треба приймати, бо в цьому плані ми дуже відстаємо від європейців. Водночас усі гравці на ринку дуже бояться будь-яких змін, тому все це узгодження дуже складне. Але якщо ми не узгодимо законопроект між усіма ключовими гравцями, то він просто не буде прийнятий — і все”, — пояснила голова профільного комітету.

Читайте також: Вікторія Сюмар, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня 2017 року Вікторія Сюмар зареєструвала у ВР законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" №7397, спрямований на імплементацію норм європейського законодавства у національне законодавство “шляхом забезпечення реалізації права на свободу вираження поглядів і на отримання різнобічної, достовірної та оперативної аудіовізуальної інформації, плюралізму та вільного поширення такої інформації, на захист прав споживачів аудіовізуальних медіа-сервісів”.

На початку лютого 2019 року законопроект було включено до порядку денного десятої сесії парламенту.

20 лютого кілька громадських та індустріальних організацій закликали уряд створити при Держкомтелерадіо спеціальну робочу групу для підготовки законопроекту про аудіовізуальні послуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-