Порошенко назвав головний мотив власника

Порошенко назвав головний мотив власника "1+1"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко вважає, що основним мотивом власника телевізійного каналу "1+1", який поширює неправдиву інформацію про Президента, є помста державі за те, що був націоналізований ПриватБанк.

Про це Порошенко сказав під час спілкування з львів’янами, повідомляє прес-служба глави держави.

«Мої опоненти протягом останніх тижнів ллють на мене ріки безсоромної брехні. Головним інструментом поширення брехні останні місяці, як це не прикро, є канал «1+1». Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника. ... І мотив його – це помста державі», - підкреслив Порошенко.

Президент нагадав, що наприкінці 2016 року уряд України, щоб врятувати гроші майже двадцяти мільйонів вкладників від махінацій власників, коли вони вже вивели всі гроші з банку, щоб його не ліквідовувати і не наносити шкоду двадцяти мільйонам вкладників мусив націоналізувати ПриватБанк і забезпечив його ефективне та надійне функціонування.

«Це і стало причиною інформаційної війни, яку власник «плюсів» (телеканал «1+1» – ред.) розв’язав проти держави. Не стидаються вже цілими шматками дублювати фейки з російських каналів. Просто переписуючи і ретранслюючи. Хіба що єдине, що вони роблять – перекладають українською», - сказав Порошенко.

«Щоб про мене не говорили залякані Коломойським працівники цього каналу, знайте: нічого спільного з правдою, нічого, навіть подібного до чесної журналістики, це не має. Але мене це не зупинить. Реваншу ми не дозволимо вам», - заявив глава держави.

Як повідомлялося, 23 березня в програмі "Українські сенсації-2019" на каналі "1+1" заявили про те, що Президент Петро Порошенко нібито організовував численні корупційні схеми, а також звинуватили його у вбивстві його власного брата Михайла.

Читайте також: Штаб Порошенка поскаржиться правоохоронцям на “чорний гумор” Нацкорпусу

Сам Порошенко заявив, що фейки в ефірі одного з найбільших телеканалів, який належить олігарху, є спробою підірвати імідж України в світі.

25 березня керівник фракції БПП Артур Герасимов заявив, що Порошенко вирішив подати до суду на канал "1+1" за систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента.

На переконання Герасимова, власник телеканалу Ігор Коломойський використовує медіаресурс "з метою зведення своїх рахунків з державою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-