У позові Порошенка до

У позові Порошенка до "1+1" не буде матеріальних претензій - штаб

Укрінформ
Судовий позов Президента Петра Порошенка до телеканалу "1+1" не міститиме матеріальних претензій, а стосуватиметься лише вимоги спростувати поширену неправдиву інформацію в програмі "Українські сенсації".
Про це заявив речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв на брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позов Петра Порошенка до каналу "1+1" не містить жодних матеріальних претензій. Його підготовка зараз завершується, він буде поданий у найближчі дні... Єдине, чого добивається позивач, — це спростування брехні, поширюваної систематично на каналі "1+1", і визнання інформації недостовірною, оприлюднення рішення суду про недостовірність цієї інформації, тобто її спростування в ефірі каналу "1+1", - підкреслив він.

За його словами, перелік фейкової та недостовірної інформації у позові займає близько трьох сторінок і стосується лише однієї передачі — одного з останніх випусків програми "Українські сенсації".

Читайте також: Порошенко планує подати позови на окремих політиків

"Звичайно, що напевно немає таких юридичних потужностей, щоб систематизувати всю неправду, всі фейки, всю брехню, яка протягом передвиборчої кампанії в ефірі каналу "1+1" вилилася на Петра Порошенка. І в цій історії нам буде важливим хоча би один факт, доведений судом, і один факт спростування", - зазначив Медведєв.

Зокрема, він розповів, що у позові окрему увагу звернено на твердження лідера однієї з проросійських (за даними речника виборчого штабу) партій Молдови Рената Усатого, який нібито наразі на проживає у Москві.

Крім того, Медведєв зауважив, що у позові йдеться про поширення "1+1" інформації про нібито відкриття кримінальних проваджень проти Порошенка Європейським управлінням з питань протидії зловживанням і шахрайству та офісом розслідування тяжкого шахрайства Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-