Перебіжчик Прозоров озвучив усі старі фейки Кремля про Україну - EUvsDisinfo

Перебіжчик Прозоров озвучив усі старі фейки Кремля про Україну - EUvsDisinfo

Укрінформ
Кремль використав прес-конференцію «українського перебіжчика» Василя Прозорова для чергової трансляції усього набору застарілих фейків про Україну - без претензії на оригінальність.
Про це пише у черговому тижневому огляді європейське видання EUvsDisinfo.

Зазначається, що саме прес-конференція зрадника з СБУ Прозорова, яка відбулася в Москві 25 березня, поряд із спробами дискредитувати вибори в Україні стала домінуючою темою у російському інформаційному просторі на тижні, що минає.

«Якщо ви хочете стати «зіркою Кремля» - брешіть! Колишній співробітник СБУ Василь Прозоров, оголошений «біженцем» у Росії, під час «зіркової» прес-конференції завзято оголошував практично всі найулюбленіші антиукраїнські наративи Кремля – і про те, що Україна нібито збила рейс МН-17, і про те, що Київ, мовляв, не зацікавлений у припиненні війни на Донбасі, і про те, що фашизм шаленими темпами розповсюджується у Збройних силах та у поліції України, і, зрозуміло, що майбутні президентські вибори в Україні будуть сфальшовані», - йдеться в огляді європейського видання.

Читайте також: СБУ про заяви перебіжчика Прозорова: Пропивши честь офіцера, торгує совістю

На додаток Прозоров розповів про «таємну в’язницю» в Маріуполі під назвою «Бібліотека», де українські сили безпеки нібито катувати людей, називаючи їх «книгами». Як «докази» перебіжчик пред’явив світу якісь абсолютно неперевірені «документи» та розмиті фотографії, які мали б засвідчити «звірства» українських спецслужб.

«Новоявлена зірка Кремля, не мигаючи, також «викривала» офіційних осіб від ЦРУ та МІ6, які, за його версією, тренують спецпризначенців України для здійснення терористичних атак на Донбасі з метою придушити місцевий спротив. Ця тема була відразу підхоплена кількома російськими парламентаріями, які вже вимагають від США та Великої Британії провести розслідування щодо висунутих звинувачень. Всі ці фантазії Прозорова російські державні ЗМІ просто вихоплювали у нього з рота та розповсюджували в режимі реального часу, щоб досягти максимального ефекту», - йдеться у публікації EUvsDisinfo.

Ще однією «жертвою» на тижні, що минає, російська пропаганда обрала для себе НАТО, використовуючи як привід 20-ту річницю повітряних ударів проти сил безпеки тодішньої Югославії, які були здійснені, щоб зупинити вбивство албанського населення в Косово.

«Кремлівські медіа використовували цей привід для поширення фальшивих наративів про те, що НАТО є «войовничою» та «імперіалістичною» силою, яка прагне знищити Росію та інші країни. При тому, що НАТО здавна є улюбленою мішенню російських дезінформаторів, цього разу вони перевершили себе, оголосивши НАТО найбільшою терористичною організацією у світі» - йдеться в огляді.

Поряд із фальшивими звинуваченням НАТО у «геноциді» в Югославії, кремлівські пропагандисти оголосили про те, що нині НАТО є більш агресивним, ніж будь-коли раніше, і що цей блок виношує плани, як напасти на Росію. Виявляється, багатотисячне військо НАТО вже сконцентровано вздовж російського кордону для досягнення такої мети. Більш того, за версією російських дезінформаторів, у майбутній військовій кампанії проти Росії НАТО має намір використати Україну як плацдарм, і саме з цієї причини Захід зараз намагається поновити контроль над українсько-російським кордоном.

Але цим «агресія» НАТО не обмежується, за повідомленнями російських ЗМІ, Альянс загрожує багатьом іншим країнам світу.

«Нам розповідали, що у Македонії, Чорногорії та у Боснії НАТО є небезпечною зброєю Сполучених Штатів, яка використовується виключно для просування «імперіалістичних» інтересів США. Альянс звинуватили у захопленні України та у спробах зруйнувати Венесуелу, - що є дуже іронічним, якщо враховувати, що саме Росія вдерлася в Україну, анексувала Крим, продовжує війну на сході, і що саме російський літак доставив російські війська у Венесуелу на початку цього тижня. Це складає разючий контраст з реальними діями НАТО, які обмежені проведенням спільних військових навчань в Україні, до того ж, Альянс не направляв жодного власного військовослужбовця до Венесуели», - зауважили автори огляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-