Порошенко сказав, коли Україна зможе повернутись до політичного діалогу з РФ

Порошенко сказав, коли Україна зможе повернутись до політичного діалогу з РФ

Укрінформ
Україна може повернутись до політичного діалогу з РФ лише тоді, коли припиниться війна, будуть виведені окупаційні війська з окупованих територій Донбасу і Криму, звільнені українські політв’язні та військовополені.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише коли буде припинена окупація, виведені окупаційні війська з окупованих територій Донбасу і Криму, коли припиниться війна, коли  будуть звільнені українські політв’язні включно з українськими моряками, ми повернемося до політичного діалогу з РФ. І мені приємно, що це підтримує абсолютна більшість українців та справжні міжнародні партнери", - сказав Порошенко.

Читайте також: Москва "слезам не верит", вона розуміє тільки силу - Порошенко

Він наголосив, що Росія намагатиметься зірвати вибори в Україні і росіяни - єдині кого не допустили спостерігати за виборчим процесом.

"Єдині, кого не допустили до виборів - спостерігачів з Російської Федерації.І це рішення підтримане українським народом. Бо не може країна-окупант спрямовувати своїх спостерігачів, щоб оцінювати, як проходять вибори в Україні. Це нонсенс", - наголосив Порошенко.

Читайте також: Президент: Усе, що послаблює нашу державу, посилює Путіна

Порошенко заявив, що робитиме все залежне від нього для того, щоб захистити проведення виборів в Україні.  Раніше він доручив, щоб на ці вибори  запросили найбільшу за всю історію України кількість міжнародних спостерігачів.

"І сьогодні вже зареєстровано і працює більше 2 тисяч з них. Також за якістю проведення виборів спостерігає рекордна кількість громадських організацій", - додав Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-