Путін на Донбасі клонує ситуацію з Берлінською стіною - експерт

Путін на Донбасі клонує ситуацію з Берлінською стіною - експерт

Укрінформ
Ідеалом держави для президента Росії Володимира Путіна є модель колишньої Німецької Демократичної Республіки, яку він намагається запровадити в Росії, а на Донбасі він клонує ситуацію з Берлінською стіною.

Про це заявив соціальний психолог радник Національного інституту стратегічних досліджень Олег Покальчук у інтерв’ю Укрінформу.

"Путін — вихованець КДБ і, щоб ми розуміли, для нього моделлю ідеальної держави є не Радянський Союз, а НДР, в якій він служив, а ідеальною моделлю спецслужб — німецька штазі. Тобто Путін намагається запровадити в Росії модель НДР, а так звані "ЛНР/ДН"Р — це теж моделі Берлінської стіни, спроба "гедеерізації", і вона поки що вдається з точки зору перебудови свідомості цих людей", - сказав Покальчук.

За його прогнозом, наслідки будуть аналогічними: ця "стіна" колись впаде, виникнуть такі самі проблеми між людьми, як у східних і західних німців, і так само це нам буде коштувати мільярди євро.

"Але вже сталося! Тобто Путін на Донбасі клонує ситуацію Берлінської стіни, і його спецоперації там мають характер тодішніх спецоперацій часів холодної війни", - вважає соціальний психолог.

Читайте також: Кремль дав команду готувати в Україні силові провокації — Порошенко

Водночас він зауважив, що Україна вже достатньо давно дрейфує від Росії, тож повернення назад можливе тільки у разі окупації.

"При можливій окупації цей процес повернення, як і в часи радянської окупації, розтягнеться років на 20-30. Для цього має відбутися зміна поколінь, одне покоління, можливо, загине чи сяде в тюрми. А так вже ні, поїзд пішов! Та й ми для Росії теж поперек горла – вона не проковтне такий шматок! Її тактика – роздробити Україну по кусках, що вона й робить. І це може тривати довго! Тобто вона гризтиме нас і далі", - зазначив соціальний психолог.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-