Клімкін прокоментував

Клімкін прокоментував "вояж" Бойка і Медведчука до Москви

Укрінформ
Поїздка кандидата у президенти України Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука до Москви є черговим свідченням їхньої політичної позиції.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних та європейських справ Люксембургу Жаном Ассельборном, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується пана Медведчука, ніщо в його контактах з Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідання Москви кандидатом у президенти України паном Бойком, то це, звичайно, дуже чітке висловлення позиції і її демонстрація", - заявив глава МЗС.

Він підкреслив, що у Москві говорити слід лише з однією людиною - президентом РФ Володимиром Путіним, який, фактично, і визначає весь порядок денний.

"А головне – і я кажу це не тільки як міністр закордонних справ, а як український громадянин – я б дуже хотів почути від тих, хто їздив до Москви, як вони обговорювали там питання звільнення наших заручників, політв’язнів і військовополонених, чого вони, власне, досягли, як вони обговорювали питання окупованих територій – і Донбасу, і, безумовно, Криму", - сказав Клімкін.

За словами глави української дипломатії, якщо ці питання не обговорювалися або не були найважливішими у порядку денному зустрічі, то у нього "виникає питання навіть не з політичної точки зору - а що це було?!"

Читайте також: СБУ надасть правову оцінку візиту Бойка та Медведчука до Росії

Як повідомлялося, народний депутат України, кандидат у президенти Юрій Бойко минулого тижня зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у його резиденції в Горках. Участь у зустрічі взяли також голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук та голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

У Службі безпеки України заявили, що нададуть правову оцінку візиту Бойка і Медведчука до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-