Клімкін: Підтримуємо посла Йованович у всьому, що вона робить

Клімкін: Підтримуємо посла Йованович у всьому, що вона робить

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що офіційний Київ повністю підтримує посла США Марі Йованович у її дипломатичній діяльності в Україні.

Про це він сказав “Радіо Свобода”.

«Підтримуємо посла США у всьому, що вона робить. Ми розуміємо її заяви, як прояв, якщо хочете, партнерської занепокоєності щодо ходу реформ в Україні, щодо швидкості реформ в Україні, щодо того, що ми маємо зробити. В цьому сенсі вона має нашу повну підтримку, я це завжди казав і завжди повторюю», – сказав Клімкін.

Міністр закордонних справ також висловив вдячність США як стратегічному партнерові за послідовну підтримку в протидії агресії Росії і за підтримку курсу реформ.

Читайте також: Посол США Йованович має мою повну підтримку - Порошенко

«США завжди були і є нашим другом і союзником. Без підтримки Сполучених Штатів ми б не досягли того, чого ми досягли», – сказав Клімкін.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко у п'ятницю заявив, що цінує нинішні відносини України і США та підтримує діяльність посла Йованович.

20 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв’ю американському виданню The Hill заявив, що посол США в Києві Марі Йованович передала список людей, яких просила «не переслідувати».

Держдепартамент США заявив, що ці слова Луценка не відповідають дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-