СБУ має дати оцінку зустрічі Бойка та Медведчука з Медведєвим - депутат

СБУ має дати оцінку зустрічі Бойка та Медведчука з Медведєвим - депутат

Укрінформ
Правоохоронці мають дати оцінку зустрічі кандидата на посаду Президенти України, народного депутата Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука з прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу сказала голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко.

“СБУ, правоохоронні органи мають дати цьому оцінку. Так само, як і щодо всіх тих корупційних схем, де задіяні ці люди. Варто згадати ще попередні справи, які, на жаль, не були розслідувані ГПУ, зокрема, про “вишки Бойка”. Думаю, у наших правоохоронних органів мало би бути дуже багато питань до Бойка і Медведчука. Але через відсутність державницької позиції до цієї п'ятої колони в Україні ми й маємо таку картину”, - пояснила Гопко.

За її словами, факт цієї зустрічі є неприпустимим, зважаючи на агресію Росії проти України.

“Їхати до Росії на поклон або їхати туди за підтримкою чи фінансовим ресурсом - сам факт цього візиту є більш ніж промовистим. Коли український парламент визнає Росію країною-агресором, коли з 8 березня на фронті загинуло п'ятеро військових і близько 20-ти є пораненими, коли Росія не зробила жодної поступки у звільненні українських громадян - чи то полонених моряків, чи то політичних в'язнів, чи то заручників, коли ми бачимо якими пришвидшеними темпами відбувається мілітаризація Криму і Азовського моря, то факт цієї зустрічі має сказати людям, чиї інтереси вони (Бойко і Медведчук - ред.) представляють”, - зауважила політик.

Разом з тим Гопко підкреслила, що Комітет ВР у закордонних справах не підтримує жодних візитів до Російської Федерації.

“Ми постійно вимагаємо інвентаризації договірно-правової бази, припинення договорів, посилення санкцій. Також з 1 квітня нарешті буде припинено Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією”, - додала вона.

Читайте також: Медведєв у Москві зустрівся з Бойком і Медведчуком

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 22 березня, прем'єр-міністр РФ Медведєв прийняв у своїй резиденції в Горках кандидата в Президенти України та народного депутата Юрія Бойка і голову політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука. У зустрічі також брав участь голова правління російського газового монополіста - ВАТ "Газпром" - Олексій Міллер. Сторони, зокрема, обговорили можливість транзиту російського газу через територію України. Так, Бойко заявив про готовність запропонувати Росії варіанти “взаємовигідного відновлення контракту з транзиту після завершення діючого контракту в кінці цього року". Медведєв запропонував обговорити "в цілому ситуацію щодо торговельної складової та економічної кооперації, оскільки в останні роки спостерігалася серйозна деградація цих відносин".

Фото: tass.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-