США та союзники розглядають новий пакет санкцій проти Росії

США та союзники розглядають новий пакет санкцій проти Росії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон разом із союзниками й партнерами наразі вивчають можливості для введення нових санкцій проти Росії після так званого "Керченського пакету", запровадженого проти шести осіб і восьми організацій кілька днів тому.

Це підтвердив у коментарі власному кореспонденту Укрінформу заступник помічника держсекретаря США, відповідальний за зв'язки з державами Східної Європи та Кавказу Джордж Кент.

"Сполучені Штати й американські партнери продовжують розглядати додаткові обмеження", - відповів високопоставлений представник Держдепу на прохання уточнити, чи розглядає наразі уряд США нові санкції проти Росії після тих, що були введені минулої п'ятниці.

Читайте також: Будуть нові санкції, поки Росія не припинить агресію - Волкер

Він додав, що не може коментувати змісту обговорень, однак зауважив: "Ми продовжуємо ці зусилля".

Перед цим представник Держдепартаменту виступив на конференції "Крим після п'яти років російської окупації" в Інституті миру США (м. Вашингтон). Під час промови він ще раз озвучив тези, висловлені напередодні спецпредставником США в переговорах по Україні Куртом Волкером про те, що Захід надалі тиснутиме на Росію, допоки вона не припинить своєї агресії.

Читайте також: Екс-посол США розповів, що потрібно для повернення Криму

Як заявив у вівторок Джордж Кент, "США продовжать застосовувати приватну й публічну дипломатію, а також політику санкцій". Він також заявив, що Сполучені Штати "продовжуватимуть забезпечувати допомогу Україні у сфері безпеки, щоб бути певними, що Росія заплатить за свої дії".

Читайте також: США ввели додаткові санкції проти Росії

Високопоставлений представник Держдепу також нагадав, що впродовж останніх п'яти років Вашингтон зберігав стійку політику на підтримку суверенітету й цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів, включаючи територіальні води.

"Ми не прийматимемо нічого крім повного відновлення територіальної цілісності України", - заявив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-