Берлін закликає Москву відновити суверенітет України

Берлін закликає Москву відновити суверенітет України

Укрінформ
Німеччина не збирається визнавати анексію Криму, незважаючи на те, скільки часу пройшло від цього порушення міжнародного права.

Про це заявив на брифінгу у Берліні офіційний представник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми, як і раніше, не визнаємо анексію та закликаємо Росію відновити суверенітет України, забезпечити вільне судноплавство та звільнити політичних ув'язнених», - сказав Зайберт.

Читайте також: ЄС запровадив санкції проти росіян за захоплення українських моряків

За його словами, те, що грубе порушення міжнародного права триває уже п'ять років, не означає, що ставлення до цього факту, до ситуації має змінитися. Як зазначив Зайберт, Берлін хоче «з витримкою та разом з партнерами» докладати усіх зусиль для того, щоби суверенітет України був відновлений як в питанні Криму, так і сходу України, де насилля не могло би відбуватися, якби сепаратисти у Донецькій і Луганській областях не отримували б підтримки з боку Росії.

У Берліні нагадали, що Росія п'ять років тому порушила міжнародне право. Окрім того, Зайберт зазначив, що уряд Німеччини стурбований тиском, який зараз чиниться на меншини в Криму, зокрема на кримських татар, десятки іншодумців переслідуються, знаходяться у в'язницях, утому числі режисер Олег Сенцов. Він також згадав про введення в експлуатацію Керченського мосту, який дав можливість Росії зміцнити контроль над протокою та Азовським морем.

Представник уряду ФРН зауважив, що напередодні ЄС у тісній кооперації з США та Канадою поширили санкції на осіб, які причетні до «військового насилля» з боку російських ВМС в листопаді минулого року та затримання 24 українських моряків, які і досі перебувають в російських СІЗО.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 15 березня, Рада ЄС включила до переліку осіб та установ, на які поширюються обмежувальні заходи у зв’язку із їх діями з підриву або загроз територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, вісьмох росіян, причетних до організації збройної провокації проти українських кораблів в Азовському морі, вчиненої у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-