Ситуація з Укроборонпромом не зупинить військову допомогу Україні – Гербст

Ситуація з Укроборонпромом не зупинить військову допомогу Україні – Гербст

Ексклюзив
Укрінформ
Корупційний скандал навколо ДК "Укроборонпром" має негативний вплив для України на міжнародному рівні, але не зупинить військово-технічне співробітництво із Заходом, щоб протистояти російському агресору.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Франції висловив директор Євразійського центру "Атлантичної ради" посол Джон Гербст.

"Я думаю, що погана репутація цієї галузі вже має вплив на підтримку, яку ми надаємо. Але це не зупинить нас робити таку дуже важливу справу. Це стосується військової підготовки або постачання Україні такого серйозного озброєння, як "Джавеліни", щоб зупинити російську агресію", - переконаний американський дипломат.

Гербст зауважив, що скандал навколо Укроборонпрому, очевидно, має негативні наслідки і всередині України, і на міжнародному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого, у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор. Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Читайте також: Парламентська ТСК розгляне, як обирають постачальників Укроборонпрому

Президент Петро Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони.

Згодом Укроборонпром повідомив, що директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко були відсторонені від посад.

За результатами засідання 6 березня Рада національної безпеки і оборони доручила провести аудит і ревізію діяльності Укроборонпрому.

Директор НАБУ Артем Ситник на брифінгу заявив, що 7 березня проведено близько 20 обшуків у межах двох кримінальних проваджень за фактами зловживань у ДК "Укроборонпром", оприлюдненими у програмі "Наші гроші".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-