Санкції проти Росії працюють, але тиск недостатній - Гербст

Санкції проти Росії працюють, але тиск недостатній - Гербст

Укрінформ
Відповідь Сполучених Штатів і Євросоюзу на російську агресію проти України є недостатньо ефективною, але санкції залишаються критичними для Кремля.

Таку думку висловив директор Євразійського центру «Атлантичної ради» посол Джон Гербст у четвер на терміновому засіданні комітету Європарламенту у закордонних справах на тему: «Гібридна війна Росії проти України», - повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я переконаний, що реакція Сполучених Штатів і Європи на агресію Кремля в Україні є недостатньою. Але вона є спроможною, щоб протистояти більшій ескалації з боку РФ. Санкції у цій ситуації мають критичне значення», - заявив посол Гербст.

Він підкреслив, що в умовах санкційного режиму Путін опікується добробутом наближених олігархів, а не інтересами власного народу, рівень життя якого щороку знижується.

Читайте також: Політика Путіна суперечить національним інтересам Росії - експерт

Гербст також високо оцінив позицію канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка консолідує єдність в ЄС у питанні продовження обмежувальних заходів проти Росії.

Він висловив переконання, що російська військова агресія на сході України, незважаючи на всі зусилля та залучені фінансові й військові ресурси, зазнала невдачі. Адже, за словами посла, Кремлю не вдалося встановити на Донбасі стабільний маріонетковий режим, який залежить від присутності тисяч російських військових та постачання зброї. Гербст навів приклад, що Росія передислокувала на окуповані території у східній України стільки танків, скільки не має жодна країна у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-