Реформи в Україні мають тривати попри вибори – представник ЄС

Реформи в Україні мають тривати попри вибори – представник ЄС

Укрінформ
Україна повинна продовжувати реформи за порядком денним Угоди про асоціацію, незважаючи на складність виборчих процесів, вважають у ЄС.

Про це заявив представник Європейської служби зовнішньої діяльності Річард Тіббелс під час засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«2019-й - рік виборів є абсолютно важливим для України. Серед головних пріоритетів - продовження імплементації програми щодо допомоги МВФ, проведення вільних, чесних і прозорих виборів та проведення реформ загалом, що має допомогти нам продовжувати підтримку України», - заявив представник служби високого представника ЄС Федерики Могеріні.

Читайте також: Асоціація Україна-ЄС: у Страсбурзі збереться парламентський комітет

Тіббелс наголосив, що Україна повинна продовжувати процес реформ у 2019 році за порядком денним асоціації з ЄС, незважаючи на вибори.

«Це є ключовим сигналом для України», - відзначив він.

Серед сфер, які заслуговують на особливу увагу, Тіббелс назвав боротьбу з корупцією, енергетику (включаючи тристоронні переговори Україна - ЄС - РФ про умови транзиту російського газу), а також забезпечення прав національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-