Польща повинна говорити в ЄС і ООН про цілісність України - Терлецький

Польща повинна говорити в ЄС і ООН про цілісність України - Терлецький

Укрінформ
Україна обрала дипломатичний шлях завершення війни на Донбасі, але з іншого боку є агресор, який чинить провокації.

Про це сказав віце-маршалок польського Сейму Рішард Терлецький на відкритті ХІ сесії Парламентської асамблеї України і Польщі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Україна обрала дипломатичний, політичний шлях, щоб вирішити конфлікт на Донбасі. Вона намагається зберегти свою територіальну незалежність і жити в мирі. А біля України з іншого боку знаходиться агресор, який весь час здійснює провокації і закликає до військової боротьби. І весь час чути постріли, використовується важка артилерія, гинуть люди", - сказав Терлецький.

Віце-маршалок Сейму розповів, що делегація польських парламентаріїв у рамках візиту в Україну відвідала лінію розмежування на Донбасі. Він наголосив: інформація про те, що відбувається на сході України, досі обмежена, хоч там і бувають з візитами європейські парламентарії.

Читайте також: Розпочалася чергова сесія Парламентської асамблеї Україна-Польща

"Ми повинні розповсюджувати цю інформацію, пояснювати нашим колегам у парламенті і ЗМІ також розповідати про те, що ми побачили. Ми побачили дуже сумну картину, ми побачили військових, які стережуть кордони, життя яких щодня в небезпеці", - підкреслив Терлецький.

Також він наголосив на необхідності доносити інформацію для інших країн.

"Польща на шляху турботи про міжнародну безпеку (і, звичайно, безпосередньо власну безпеку) повинна підтримувати Україну всюди, там, де це важливо. В Європейському Союзі, в Організації Об'єднаних Націй, в усіх міжнародних організаціях, де ми можемо промовляти, ми повинні згадувати про мир, про незалежність, територіальну цілісність нашого східного сусіда. Польща дуже серйозно ставиться до своєї безпеки", - зазначив Терлецький.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 7 березня відкрилася одинадцята сесія Парламентської асамблеї України і Республіки Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-