США є принициповим партнером України в питанні безпеки - Порошенко

США є принициповим партнером України в питанні безпеки - Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч із заступником державного секретаря США з політичних питань Девідом Гейлом.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

"Глава держави відзначив суттєве посилення українсько-американського стратегічного партнерства за останні чотири роки, у тому числі значне поглиблення співпраці у сфері безпеки і оборони, а також активне зростання обсягів торговельно-економічного співробітництва. Петро Порошенко підкреслив важливу роль допомоги з боку США для успішної імплементації реформ та зміцнення обороноздатності України, яка продовжує рухатися курсом європейської та євроатлантичної інтеграції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, було окремо обговорено подальші спільні кроки з метою протидії агресивним діям Росії у Чорному та Азовському морях, а також заходи у відповідь на російський збройний напад на українські кораблі.

Відзначено необхідність подальшого посилення тиску на Росію, у тому числі шляхом санкцій, у відповідь на агресивну політику Кремля, що цілеспрямовано підриває міжнародну стабільність та безпеку.

Читайте також: США продовжать підтримку боротьби з корупцією в Україні — Гейл

Крім цього, Президент України та заступник державного секретаря обговорили питання проведення виборів  у нашій країні. Було підкреслено необхідність недопущення зовнішнього втручання у демократичний виборчий процес та збереження внутрішньої стабільності в країні.

Девід Гейл передав вітання від державного секретаря США Майка Помпео, відзначивши «значний прогрес, якого досягла Україна за останні роки в умовах російської агресії» та запевнивши Петра Порошенка в незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів.

Фото president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-