Суд майже втричі зменшив Насірову заставу

Суд майже втричі зменшив Насірову заставу

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва на засіданні 4 березня зменшив заставу екс-голові ДФС Роману Насірову зі 100 мільйонів гривень до 36 мільйонів.

Про це повідомляється на сторінці САП у Facebook.

“Суд продовжив дію запобіжних заходів екс-голові ДФС України та керівнику ДФС України, однак, з власної ініціативи, зменшив заставу для колишнього очільника ДФС України зі 100 млн гривень до 36 млн гривень відповідно до розміру цивільного позову у кримінальному провадженні”, - йдеться у повідомленні.

У САП зауважили, що на судовому засіданні прокурори не зачитали жодної сторінки обвинувального акта.

Наступне засідання призначено на 15:30 год. 14 березня.

Як повідомлялося, колишнього голову Державної фіскальної служби Романа Насірова затримало НАБУ в рамках розслідування газової справи екс-депутата Олександра Онищенка. Через два тижні його випустили під заставу в розмірі 100 мільйонів гривень.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

Читайте також: Суд арештував $300 тисяч Насірова, які він ховав у британських банках

У березні 2017 року Кабмін відсторонив Насірова від виконання обов'язків до закінчення розслідування САП і НАБУ.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС.

Водночас 11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на посаді глави Державної фіскальної служби. Кабмін оскаржив це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-