Захист Замани пропонує віддати його закордонний паспорт на зберігання до ГПУ

Захист Замани пропонує віддати його закордонний паспорт на зберігання до ГПУ

Укрінформ
Печерський райсуд Києва оголосив технічну перерву у судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у державній зраді колишньому керівнику Генштабу ЗСУ Володимиру Замані.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у своєму виступі сторона захисту відзначила, що попри тяжкість інкримінованої статті (Замані вручено підозру у державній зраді, згідно з ч.1 ст.111 КК України).), сторона обвинувачення не надала достатніх доказів щодо необхідності тримання під вартою їх підзахисного.

«Згідно ч.2 ст 177 Кримінально процесуального кодексу підставою застосування будь-якого запобіжного заходу, є наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення, а також наявність ризиків, які дають достатні підстави слідчому судді вважати, що підозрюваний може здійснити дії по перешкоджанню кримінального провадження, передбачений ч.1 статті 177 Кримінально-процесуального кодексу України», - заявили адвокати.

Читайте також: Замана у суді заявив, що готовий відповісти за кожне своє рішення і підпис

Серед ризиків, які наводить прокуратура суду, зокрема, перераховані наступні: може переховуватись від органів досудового слідства; перешкоджати досудовому розслідуванню у кримінальному провадженні; незаконно впливати на свідків; продовжувати вчиняти кримінальне правопорушення та знищити докази у кримінальній справі.

На думку адвкатів, припущення без доказів не можуть слугувати аргументом у виборі запобіжної міри.

«Є стаття 62 Конституції, яка говорить, що підозра не може ґрунтуватись на припущеннях, а в даному випадку ми бачимо саме припущення сторони обвинувачення. Єдиний доказ, який надала сторона обвинувачення, це те, що Замана має закордонний паспорт», - зазначили адвокати.

Читайте також: Прокурор просить для Замани тримання під вартою

Сторона захисту запропонувала віддати на тимчасове зберігання закордонний паспорт Замани, аби унеможливити його спробу виїхати за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 25 лютого військовою прокуратурою спільно із СБУ було затримано за держзраду колишнього керівника Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковника Володимира Заману.

Замана обіймав посаду керівника Генерального Штабу Збройних сил України з лютого 2012 року до 19 лютого 2014 року. З 22 лютого по червень 2014 року був уповноваженим Верховної Ради з контролю за діяльністю Міністерства оборони України.

Читайте також: Замана вважає безпідставною підозру у держзраді

Під час свого виступу у судовому засіданні Замана відкинув всі звинувачення і заявив, що готовий доводити свою правоту у суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-