Туск: Немає Європи без України

Туск: Немає Європи без України

Укрінформ
Європа неможлива без справедливої, незалежної і безпечної України, а ті політики, які готові продати Україну, продають майбутнє Європейського Союзу.

Про це заявив президент Європейської Ради Дональд Туск на спеціальному засіданні Верховної Ради у зв’язку з п’ятою річницею від початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми, поляки, розпочинали свій шлях до Європи, Папа Іоанн Павло II сказав світові: "Немає справедливої Європи без незалежної Польщі". Тут і зараз хочу сказати, що немає справедливої Європи без незалежної України. Немає безпечної Європи без безпечної України. А простіше кажучи - немає Європи без України", - сказав Туск.

Читайте також: ЄС не змириться з жодним актом насильства в Азовському морі — Туск

Він додав, що завжди пам'ятатиме блакитні прапори із золотими зірками на Хрещатику під час Революції гідності та гімн ЄС "Оду радості", що лунала по всій Україні.

"Часто повторюю своїм колегам у Брюсселі: не вчить їх (українців. - ред.) бути Європою - вчіться в них, що таке Європа. Дозвольте нині повторити слова, з якими я колись звернувся до лідерів ЄС: тільки той, хто солідарний з Україною, має право називатися європейцем, хто готовий продати Україну - продає майбутнє Європи", - заявив Туск.

У цьому контексті він зауважив, що невипадково ті політики, які ставлять під сумнів європейську інтеграцію, "вдаються до того, що ставлять під сумнів і цілісність України".

Варто зауважити, що Туск виголошував свою промову українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-