Порошенко подякував Туску за

Порошенко подякував Туску за "азовський пакет" санкцій проти Росії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подякував Президенту Європейської Ради Дональду Туску за сьогоднішнє рішення Ради ЄС щодо запровадження «азовського пакету» санкцій.

Про це передає прес-служба Глави держави.

«Саме те, про що ми з вами домовлялися в грудні. І мені надзвичайно приємно і надзвичайно важливо, що ми зберігаємо те, про що ми домовилися п’ять років тому – від Європи нам потрібна єдність і солідарність з Україною», - сказав Петро Порошенко під час зустрічі з Дональдом Туском у Києві.

Читайте також: Порошенко у Києві провів переговори з Туском

«І дякую за кожне рішення, коли Європейський Союз демонструє єдність і демонструє солідарність з Україною як це було продемонстровано сьогодні під час консенсусного прийняття рішення щодо «азовського пакету» санкцій», - додав він.

Президент підкреслив, що напад на українські кораблі був абсолютно цинічним.

«Це був неприкритий акт агресії проти ВМС України, це була спроба окупації Керченської протоки і Азово-Чорноморського басейну з боку збройних сил Російської Федерації, прикордонних військ РФ і мета Кремля – не лише спроба змусити Україну повернутися в так звані зони впливу Росії, припинити наш твердий поступ в Європу», - додав Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-