Реформи мають засвідчити, що жертви Героїв Небесної Сотні не були марні - Порошенко

Реформи мають засвідчити, що жертви Героїв Небесної Сотні не були марні - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що для нього важливо, аби реформи в Україні демонстрували недаремність жертв Героїв Небесної Сотні під час Революції Гідності.

Про це він заявив під час зустрічі з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Початок зустрічі транслювали в прямому ефірі українські інформаційні телеканали.

"Для мене дуже важливо, щоб ті реформи, які проводить наша команда зараз в Україні, і та підтримка, яку ми маємо з боку керівництва Євросоюзу - і з боку Президента Європейської Ради, і з боку Президента Європейської Комісії, і з боку країн-членів, щоб ці реформи демонстрували, що жертви Героїв Небесної Сотні точно були не дарма", - зазначив Порошенко.

Він переконаний, що Герої Небесної Сотні дали країні "останній шанс на зміни, на успішне майбутнє", і це майбутнє, за його словами, має бути у вільній європейській родині.

"Єдине, що прагнули ті, хто вийшли на майдани під час Революції Гідності - це повернення нашої країни в родину європейських народів, це підписання Угоди про асоціацію, до чого ви, пане Президенте, доклали величезні зусилля, щоб це стало можливим, щоб в Україні панувала свобода, щоб в Україні панувала демократія", - звернувся Порошенко до Туска.

У свою чергу Президент Євроради відзначив, що реформи в Україні дійсно є ефективними.

"Водночас у вас проводяться реформи, які дійсно є ефективними, і ви захищаєте ваш народ від дуже цинічної і бездумної агресії. Дійсно, уперше в нашій спільній європейській історії ми бачимо таке протистояння і таку хоробрість, і в той же час прагматизм", - підкреслив Туск.

Він також подякував Порошенку за особисту роль у цьому та запевнив, що репутація українського Президента та всього українського народу є високою в Європі.

"Ви знаєте, Ваша репутація і репутація всієї країни є дуже високою не лише у Брюсселі, але і в усіх столицях країн-членів ЄС", - розповів Туск на зустрічі з Главою Української держави.

За словами Туска, найкращою даниною пам'яті полеглих героїв в Україні на Майдані буде зробити все можливе для продовження реформ і зусиль, спрямованих на побудову найкращих стандартів демократії.

Читайте також: Порошенко у Києві провів переговори з Туском

Раніше у Представництві ЄС в Україні повідомили, що з 18 по 20 лютого з офіційним візитом в Україні перебуватиме Президент Європейської Ради Дональд Туск. Під час візиту Туска заплановані зустрічі з Президентом Петром Порошенком, Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, Прем`єр-міністром Володимиром Гройсманом. Також очікується, що Туск виголосить промову у Верховній Раді та відвідає Львівський національний університет імені Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-