"Азовські" санкції: ЄС треба кілька днів на формальне ухвалення документа

Укрінформ
Європейський Союз досяг політичної згоди щодо запровадження проти Росії нових санкцій.

Про це заявила високий представник ЄС Федеріка Могеріні у понеділок під час прес-конференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити, що є політичний консенсус навколо того, щоб певні заходи були вжиті. Персональні, цільові санкції. Формальне ухвалення правового документа буде завершено протягом наступних днів. Я не буду вдаватися у деталі навколо цього питання. Але консенсус вже досягнуто", - сказала вона, відповідаючи на запитання щодо наявності консенсусу серед країн-членів щодо запровадження нових санкцій проти Росії у зв’язку з її агресивними діями в регіоні Азовського моря.

Як повідомлялося, раніше в понеділок голова зовнішньополітичного відомства Данії Андерс Самуельсен заявив, що в ЄС досягли політичної згоди про запровадження "азовського пакету" санкцій проти Росії.

Він зауважив, що важливим у цьому контексті є вияв солідарності з Україною, яка переживає важкі часи, а також спільна рішучість ЄС продовжувати тиск на Російську Федерацію з вимогою звільнити захоплені під час російської провокації в Азовському морі українські кораблі та їх екіпажі.

Читайте також: Євросоюз визначив пріоритети економічної підтримки Азова – Могеріні

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на арешт полоненим морякам до 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-