Реформи в Україні триватимуть за будь-якого результату виборів – Могеріні

Реформи в Україні триватимуть за будь-якого результату виборів – Могеріні

Укрінформ
Дружні взаємини з країнами Євросоюзу та виконання ключових економічних і соціальних реформ в Україні будуть продовжені, якими б не були результати майбутніх виборів, адже це відповідає базовим інтересам громадян України.

Таке переконання під час прес-конференції за підсумками першого дня зустрічі міністрів закордонних справ ЄС висловила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні Україна є іншою країною. Безумовно, все ще дуже багато має бути зроблено, в тому, що стосується економічних та соціальних реформ, у боротьбі проти корупції. Але, якщо поглянути на п’ять років тому, очевидно, що Україна пройшла довгий шлях, великою мірою завдяки Угоді про асоціацію, нашій угоді про вільну торгівлю, угоді про візову лібералізацію. Такий шлях приніс українцям користь. Тому, вважаю, ці реформи і тенденції будуть продовжені як протягом електорального року, так і після нього, тому що вони відповідають базовим вимогам громадян України», — сказала Високий представник ЄС.

Вона наголосила, що ЄС повною мірою продовжить підтримку виконання Україною порядку денного політичних та економічних реформ. Європейські партнери хотіли б бачити, що в Україні відбуваються вільні й справедливі вибори, під наглядом міжнародних спостерігачів та за повної поваги до стандартів ОБСЄ.

Читайте також: ЄС ухвалив політичне рішення щодо нових санкцій проти Росії

«Якими б не були результати виборів, ми будемо продовжувати працювати з інституціями країни і з народом країни. Наші взаємини не ґрунтуються на партійній політиці, вони будуються на основі дружби між народами та країнами. Тож я переконана, що обидві сторони продовжать рух у цьому напрямку», - підкреслила Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-