Асоціація з ЄС: Мінгареллі назвав сфери, де прогрес України

Асоціація з ЄС: Мінгареллі назвав сфери, де прогрес України "обмежений"

Укрінформ
У Європейському Союзі відзначають загальний прогрес у виконанні Україною Угоди про асоціацію з ЄС, однак у деяких сферах результати її імплементації розчаровують.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на конференції, присвяченій підсумкам виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом трьох останніх років, поза сумнівом, в Україні було зроблено багато для і завдяки імплементації Угоди про асоціацію... Але є сектори, де прогрес був дуже обмежений і дуже розчаровував, - це податки, транспорт, митний контроль, захист інтелектуальної власності. Ми трохи збентежені прогресом у цих сферах, але ми думаємо, що немає нічого неможливого", - сказав Мінгареллі.

Читайте також: Кокс і Гармс відзначили великий поступ України у реформах

Він підкреслив, що європейський вибір України, за який п'ять років тому мільйони українців вийшли на вулиці, не ставиться під питання. Водночас, за його словами, якщо Україна хоче бути ефективною у досягненні поставленої мети, необхідно працювати як одна команда.

"У цій команді у вас має бути задіяна Адміністрація Президента, Кабмін, Верховна Рада, громадянське суспільство й інституції Євросоюзу. Ми повинні думати і діяти разом і скоординовано", - акцентував Мінгареллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-