Іще один депутат-радикал подав позов до Супрун

Іще один депутат-радикал подав позов до Супрун

Укрінформ
Народний депутат від Радикальної партії Олексій Ленський подав судовий позов до виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

Про це у Facebook написав суддя-спікер Окружного адміністративного суду Богдан Санін.

До Окрежного адміністративного суду Києва "надійшов позов від О. Ленського, в якому відповідачем визначено в.о. міністра охорони здоров’я України У.Супрун (справа №640/2709/19)", - написав Санін.

Як повідомлялося, Окружний адмінсуд Києва 5 лютого за позовом нардепа Ігоря Мосійчука заборонив Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень глави МОЗ. Таке рішення було ухвалено за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука. Уряд оскаржив це рішення.

13 лютого Кабмін прийняв розпорядження, яке дозволяє Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я, зокрема, підписувати документи щодо розподілу ліків та вакцин.

14 лютого, Окружний адміністративний суд Києва скасував заходи забезпечення позову Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я щодо відсутності у неї повноважень міністра.

У суді пояснили, що ухвалене 14 лютого рішення за змістом абсолютно збігається з розпорядженням Кабінету міністрів від 13 лютого щодо повноважень Супрун. Фактично Кабмін встановив правове регулювання правовідносин щодо виконання Супрун обов’язків Міністра, яке відповідає чинному законодавству, йдеться у роз'ясненні.

Читайте також: Окружний адмінсуд роз’яснив рішення щодо Супрун

15 лютого суддя Окружного адміністративного суду Києва Сергій Каракашьян узяв самовідвід у справі щодо відсутності у Супрун повноважень виконувати обов'язки очільниці МОЗ через тиск, який чинився на нього.

18 лютого у справі щодо відсторонення Супрун від посади очільниці МОЗ призначено нового суддю — Тетяну Скочок.

Мосійчук просить суд встановити відсутність у Супрун компетенції, передбаченої, зокрема, але не виключно, статтею 44 Закону України "Про Кабінет міністрів України", пунктом 10 Положення про Міністерство охорони здоров’я, затвердженого відповідною Постановою Кабміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-