ЄС може запровадити нові санкції проти Росії за кілька тижнів – Могеріні

ЄС може запровадити нові санкції проти Росії за кілька тижнів – Могеріні

Укрінформ
Євросоюз не бачить позитивних зрушень у виконанні Росією Мінських угод, навпаки, спостерігається погіршення ситуації. Тому ЄС зберігатиме єдність щодо чинних санкцій і протягом кількох наступних тижнів може запровадити нові.

Про це у понеділок перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі заявила Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не бачимо позитивних кроків. І це саме та причина, чому країни-члени тривалий час хочуть їх (санкції - ред.) продовжити… Рішення щодо нових санкцій, яке буде прийнято одноголосно, може відбутися протягом кількох наступних тижнів у зв’язку із останніми подіями, так як нові санкції були застосовані також минулого року за наслідками подій (в Азовському морі та Керченській протоці)", - зауважила Високий представник ЄС.

Читайте також: Клімкін обговорить у Брюсселі посилення санкційного тиску на РФ

Вона нагадала, що Європейський Союз протягом п’яти років не лише запровадив санкції проти Росії, але також зберіг єдність у цьому питанні. ЄС постійно оновлював ці санкції у відповідь на дії Росії та з огляду на відсутність прогресу у виконанні нею Мінських угод.

"Я від початку говорила про те, що метою санкцій не є зберігатися вічно, але в тому, щоб чинити тиск на ситуацію. Одного дня вони будуть скасовані. Ми хочемо бачити позитивний розвиток і будемо готові переглянути це рішення. Але наразі ми бачимо дещо протилежне. Все більше негативного розвитку. І поки це відбувається, за моєю оцінкою, країни-члени будуть продовжувати бути єдиними у підтримці санкцій проти Росії, які вже існують, і, ймовірно, нових санкцій", - сказала Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-