Порошенко заявив, що наступного тижня приймуть “азовський пакет” санкцій щодо РФ

Порошенко заявив, що наступного тижня приймуть “азовський пакет” санкцій щодо РФ

Відео
Укрінформ
З наступного тижня в Брюсселі може бути прийнятий “азовський пакет” санкцій щодо Російської Федерації, якщо вона не звільнить українських моряків та не забезпечить свободу судноплавства у Керченській протоці та Азовському морі.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час прес-підходу в Мюнхені, що транслював телеканал “Прямий”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Не маю жодного сумніву, що найближчими днями на початку наступного тижня санкції в Брюсселі в координації з Україною точно будуть прийняті”, - сказав Порошенко.

Він зазначив, що “у випадку, коли не буде прогресу, найближчим часом будуть застосовані санкції”.

Читайте також: У Євросоюзі домовилися ввести “азовські санкції” проти РФ — журналіст

“По санкціях ми скоординували наші зусилля. Сьогодні в цілому обговорений та затверджений пакет санкцій, так званий “азовський пакет”. Це саме те, що я вам обіцяв у грудні місяці, коли ми вимушені були закликати до світової солідарності”, - зазначив Президент.

Він доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну “в неділю провести зустріч із друзями України, сьогодні їх безпрецедентно багато, і там обговорити попередню координацію наших дій щодо запровадження санкцій”.

Як повідомлялося, сьогодні в Мюнхені стартувала конференція з питань безпеки. Україну представляє Президент Петро Порошенко, який виступить у панельній дискусії в суботу і проведе низку двосторонніх зустрічей. Традиційно в Мюнхен з'їхалося чимало українських політиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-