Туск, Порошенко і Гройсман 19 лютого прийдуть на засідання Ради

Туск, Порошенко і Гройсман 19 лютого прийдуть на засідання Ради

Фото
Укрінформ
На засіданні Верховної Ради 19 лютого, присвяченому п'ятій річниці з початку збройної агресії РФ, будуть присутні голова Ради Європи Дональд Туск, Президент Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час спільної прес-конференції з екс-президентом Європарламенту Петом Коксом, членом Європарламенту Ребеккою Гармс і Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На засіданні Верховної Ради - це буде відкрите, урочисте засідання - буде запрошений і буде присутній Президент України Петро Олексійович Порошенко, який як Головнокомандувач зможе говорити і про захист України в той період, і про масштабність загрози Путіна... І Прем'єр-міністр України обов'язково буде присутнім на цьому засіданні. Ми маємо продемонструвати єдність не тільки української влади, а й усього українського суспільства у відповідь на ці виклики, які сьогодні йдуть від Російської Федерації. Також у заході візьме участь голова Європейської Ради Дональд Туск", - розповів спікер.

Спільний брифінг Володимира Гройсмана, Андрія Парубія та Пета Кокса / Фото: Владислав Мусієнко, Укрінформ

Читайте також: Гройсман згадав, як відповів норвезькому журналісту на запитання про наступ РФ

За його словами, на засідання будуть запрошені силовики, які організовували оборону України з початку російської агресії.

Парубій також наголосив, що під час засідання 19 лютого будуть обговорюватися питання енергетичної безпеки, зокрема проект "Північний потік-2", економічна та інформаційна безпека, підсумки п'ятиріччя від початку російської агресії.

Голова ВР наголосив, що засідання 19 лютого буде "важливим нагадуванням і для українського суспільства, і для всього цивілізованого світу про загрозу, яку становила і становить сьогодні Російська Федерація для всього вільного світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-