Підозру Медведчуку можуть вручити після проведення слідчих дій – ГПУ

Підозру Медведчуку можуть вручити після проведення слідчих дій – ГПУ

Укрінформ
Підозру керівнику організації "Український вибір – право народу" Віктору Медведчуку у справі про держзраду і посягання на територіальну цілісність України може бути вручено після проведення необхідних слідчих дій.

Про це сказав в ефірі телеканалу "Прямий" речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поки що говорити про доведеність (вчинення злочину - ред.) ще зарано. Будуть проведені всі слідчі дії і зібрано документи, і тоді за необхідності слідчим буде вручено підозру людині, справу проти якої зараз внесено до ЄРДР і щодо якої порушено кримінальне провадження", - сказав Лисенко.

За його словами, зараз, насамперед, потрібно допитати всіх свідків, зібрати усі необхідні матеріали, а для цього "знадобиться час".

Читайте також: ГПУ відкрила провадження щодо Медведчука про держзраду

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України за зверненням народного депутата Андрія Тетерука внесла до ЄРДР відомості про вчинення главою організації «Український вибір – право народу" Віктором Медведчуком кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.110 КК України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України)та ч.1 ст.111 КК України (Державна зрада).

ГПУ зазначає, що Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року у Києві, заявивши про необхідність утворення так названого «автономного регіону Донбас» з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-