Янукович готує

Янукович готує "публічну реакцію" на вирок – адвокат

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович публічно виступить із реакцією на вирок суду у справі про держзраду - після того, як одужає.

Про це під час прес-конференції у Києві заявив адвокат Януковича Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, одразу після оголошення вироку ми поїхали до клієнта, намагалися провести з ним зустріч для того, щоб погодити позицію. Зрозуміло, з урахуванням відсутності гарантій адвокатської діяльності, спілкування по телефону, на жаль, не є можливим в Україні. Ми поїхали до нього, зв'язалися з відповідним представником, який пояснив, що він виїхав за межі території Росії, оскільки відбулось деяке ускладнення, і він повернувся до клініки, де проводилась операція... Крім того, нами було отримане доручення передавати відповідні матеріали і заяву від імені Януковича до ДБР, що ми і зробили. Крім того, реакція після одужання, публічна, через ЗМІ, звичайно, буде, і ми на неї очікуємо", - зазначив адвокат.

Сердюк уточнив, що наразі захисники Януковича готують апеляційну скаргу на вирок Оболонського суду міста Київ, а також планується подача скарги в Європейський суд з прав людини.

Крім того, під час прес-конференції адвокати Януковича презентували власне розслідування про окупацію Криму у вигляді документального фільму. При цьому адвокати наголосили, що фільм підготовлено на основі наявних матеріалів у справі, і незабаром фільм буде представлений у Youtube.

Читайте також: Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у справі щодо державної зради та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше заявив, що ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-