Україна очікує на допомогу Єврокомісії щодо ситуації на Азові - Омелян

Україна очікує на допомогу Єврокомісії щодо ситуації на Азові - Омелян

Укрінформ
Україна очікує на допомогу Європейської комісії щодо ситуації в Азовському морі, зокрема йдеться про матеріальні збитки внаслідок втрати вантажопотоків у портах.

Про це поінформував міністр інфраструктури Володимир Омелян на прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, що на додачу до Азовського пакету санкцій, який зараз готується спільно з нашими західними партнерами, ми отримаємо так само і допомогу з боку Єврокомісії. Саме цього тижня у Маріуполі і Бердянську перебуває місія ЄС, яка вивчає, що має входити в цю допомогу", - зазначив Омелян.

За його словами, Україна не пробачить Росії завдані матеріальні втрати, яких зазнали українські порти через російську морську агресію.

"Я би хотів особливо наголосити на важливості Азова. Ми не пробачимо росіянам ні окупації Криму, ні Донбасу, ні смертей українців, ні захоплення наших моряків. Ми не подаруємо жодної копійки за втрачені вантажопотоки в Маріуполі і Бердянську", - заявив Омелян.

Крім того, Омелян розраховує на допомогу Європейського Союзу у будівництві автошляхів між Маріуполем, Бердянськом та Херсоном.

"Ми вважаємо, що за рахунок допомоги Європейського Союзу мають бути збудовані автошляхи, які поєднають Маріуполь і Бердянськ із Херсоном. Таким чином, ми логічно продовжимо і поєднаємо всі наші морські порти з транспортним кордоном до Європейського Союзу", - заявив Омелян.

Він зазначив, що мають бути розширені і спроможності "Укрзалізниці" на напрямку Маріуполя.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі потрібні в Азовському й Чорному морях - Волкер

Як повідомлялося, спеціальна місія ЄС працюватиме в Україні до 2 лютого з метою оцінки впливу російської агресії в Азовському морі на економічну і соціальну ситуацію в Приазов'ї та можливості спільної реалізації низки інфраструктурних проектів у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-