У Києві суд розгляне позов щодо скасування реєстрації партії Наливайченка

У Києві суд розгляне позов щодо скасування реєстрації партії Наливайченка

Укрінформ
Житомирська обласна організація політичної партії «Справедливість» просить Окружний адміністративний суд міста Києва скасувати реєстрацію політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість».

Про це повідомляє прес-служба суду.

“До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Житомирської обласної організації політичної партії «Справедливість» до Міністерства юстиції України, третя особа – політична партія «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд визнати протиправними дії щодо реєстрації ПП «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» та скасувати державну реєстрацію даної політичної партії на тій підставі, що відповідно до закону України «Про політичні партії в Україні» найменування політичної партії, її символіка не повинні збігатися з найменуванням чи символікою іншої зареєстрованої партії.

Читайте також: Ще один екс-голова СБУ вирішив йти у президенти

На думку позивача, найменування політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» збігається з найменуванням політичної партії «Справедливість», що була зареєстрована ще у травні 2000 року.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-