Україна співпрацюватиме з Норвегією у відновлюваній енергетиці, агровиробництві та IT

Україна співпрацюватиме з Норвегією у відновлюваній енергетиці, агровиробництві та IT

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг перспективи залучення норвезьких інвестицій в Україну і спільну протидію агресії Кремля.

Про це повідомив глава українського уряду, який перебуває з візитом в Норвегії, на своїй сторінці у Twitter.

"Говоримо про практичні питання співробітництва - посилення присутності норвезького бізнесу в Україні та розвиток політичного діалогу, особливо в контексті спільної протидії зовнішнім гібридним загрозам", - написав Гройсман.

Під час зустрічі також йшлося про необхідність мобілізації усіх членів євроатлантичної спільноти перед очевидними намірами Кремля загострити ситуацію на Донбасі та в Азовському морі, оскільки згодом, на думку українського Прем'єра, Росія може використати цей «досвід» в інших куточках світу, наприклад, на Балтиці.

Читайте також: Гройсман повідомив, для кого відкрита держслужба

Окремою темою переговорів, за словами Гройсмана, стало посилення інвестиційної співпраці України і Норвегії. "Сфери взаємного інтересу - відновлювана енергетика, агровиробництво, IT, захист довкілля", - сказав він.

У цьому контексті Прем'єр запросив норвезьких інвесторів взяти участь в аукціонах з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-