Гройсман обговорив з главою МЗС Норвегії протидію агресії Кремля

Гройсман обговорив з главою МЗС Норвегії протидію агресії Кремля

Фото
Укрінформ
Королівство Норвегія, яке є активним членом НАТО, може відіграти дієву роль у зміцненні європейської та євроатлантичної єдності у протидії агресивним діям Росії.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром закордонних справ Норвегії Іне Марі Еріксен Сьорейде, яка відкрила програму його офіційного візиту до Норвегії, повідомляє Урядовий портал.

«Зараз ми задоволені динамікою та результативністю політичного діалогу і розраховуємо на максимально дієву роль Норвегії у подальшому зміцненні європейської та євроатлантичної єдності щодо протидії агресивним діям Росії», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що агресія Росії давно набула ознак гібридності, і йдеться не лише про щоденні обстріли позицій українських військових на сході країни. Ситуація в Азовському морі також залишається напруженою.

Прем'єр-міністр України зустрівся з міністром закордонних справ Королівства Норвегія / Фото: Мусієнко Владислав

«Це військова, політична та економічна дестабілізаційна кампанія проти України - щоб запобігти нашій інтеграції до ЄС та НАТО. Та ми розпочали процес закріплення курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію на конституційному рівні», - пояснив Прем'єр-міністр.

Сторони погодилися, що одним з інструментів протидії агресії є санкційна політика, яка має лише посилюватися.

Читайте також: Норвегія вирішила вислати польського консула

За останні півроку це друга зустріч Гройсмана з керівником норвезького МЗС. У вересні минулого року Іне Марі Еріксен Сьорейде була з візитом в Україні, відвідала Донбас, аби оцінити ситуацію в регіоні. Тоді ж вона високо оцінила рівень і темп українських реформ, деякі з яких, зокрема освітня, вельми зацікавили норвезьку сторону.

Сьогоднішній візит Прем’єр-міністра України до Норвегії покликаний сприяти зміцненню двостороннього співробітництва у політичній, торгово-економічній, інвестиційній та інших сферах, налагодженню прямих контактів між представниками ділових кіл двох країн.

Під час візиту Гройсман проведе переговори з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг та іншими членами уряду країни, матиме аудієнцію у регента Королівства Норвегія, крон-принца Хокона, зустрінеться з президентом стортингу Тоне Вілхелмсен Трьоен.

Глави урядів також відкриють Українсько-норвезький бізнес-форум.

Планується підписання двосторонніх документів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-