Ар'єв - про ще один

Ар'єв - про ще один "азовський" звіт: ПАРЄ зробила контрольний у Росію

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи підтримала річний звіт моніторингового комітету, в якому вимагає від РФ звільнити захоплені в Керченській протоці кораблі й екіпажі, припинити перешкоджати вільному судноплавству та засуджує відсутність прогресу у питанні звільнення політв'язнів Кремля.

Про це повідомив голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ народний депутат Володимир Ар'єв у Facebook.

“Увечері (24 січня, - ред.) ПАРЄ зробила контрольний в Росію: проголосувала ще одну доповідь — річний звіт моніторингового комітету. Вимоги: виконати всі резолюції Асамблеї відносно військової агресії проти України, повторення вимоги (вдруге за день) звільнити захоплені в Керченській протоці кораблі і екіпажі, припинити перешкоджати вільному судноплавству. ПАРЄ засудила відсутність прогресу у питанні звільнення українців, незаконно утримуваних на території РФ, незаконно анексованого Криму та окупованого Донбасу і висловила в цьому контексті потужну підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Я не пам‘ятаю, щоб на ту саму тему ПАРЄ однаково висловлювалася двічі протягом частини сесії. А тут двічі за день!” - зазначив Ар'єв.

Підсумовуючи роботу зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, Ар'єв підкреслив: “Відпрацювали добре”.

Читайте також: Жодної реакції Росії на резолюцію ПАРЄ не буде — Огризко

“Навіть російську провокаторку (представницю пропагандистського телеканалу "Росія 1" телеведучу Ольгу Скабєєву, - ред.) нам підсилали для підкреслення важливості подій. Тепер можна і додому”, - додав голова української делегації.

Як повідомлялося, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці», в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими у районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки перебувають у Москві, в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Як відомо, Женевська конвенція – міжнародно-правовий документ, що регулює поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-