В Оболонському райсуді пояснили рішення у справі Януковича

В Оболонському райсуді пояснили рішення у справі Януковича

Укрінформ
Оболонський райсуд Києва визнав екс-президента Віктора Януковича винним у злочині проти миру та у пособництві веденню війни, водночас виправдавши його за обвинуваченням у порушенні територіальної цілісності України.

Про це сказала у коментарі журналістам прес-секретар суду Інна Свинаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Обвинуваченого визнано винним у злочині проти миру та у пособництві веденню агресивної війни проти держави Україна. Проте за недоведеністю було виправдано у злочині, який передбачає порушення територіальної цілісності нашої держави, у зв'язку з тим, що не було доведено умислу Януковича Віктора Федоровича у зміні територіальних меж нашої держави", - сказала представниця суду.

Свинаренко пояснила, що покарання за злочин проти миру передбачало 12 років позбавлення волі, а покарання за пособництво у веденні агресивної війни - 13 років ув'язнення.

"Одна міра покарання 12 років, інша міра покарання - 13 років. Більш суворе покарання поглинуло менш сурове і тому загалом у кінцевому результаті вийшло 13 років", - зазначила прес-секретар суду.

За її словами, стадія виконання рішення розпочнеться після набуття вироком законної сили.

Читайте також: Суд дав Януковичу 13 років за держзраду

Як повідомлялося, 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав винним екс-президента Віктора Януковича у справі щодо державної зради та засудив його до 13 років позбавлення волі заочно.

Загалом оголошення вироку тривало близько 8 годин. Це було 90-те засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича. Оболонський райсуд 4 травня 2017 року розпочав розгляд справи за обвинуваченням Януковича у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Одним із основних доказів у справі є лист Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-