Російські пропагандисти намагалися влаштувати провокацію у ПАРЄ

Російські пропагандисти намагалися влаштувати провокацію у ПАРЄ

Відео
Укрінформ
У Парламентській асамблеї Ради Європи представниця одного із російських державних пропагандистських телеканалів намагалася спровокувати українських депутатів та заважала роботі інших журналістів.

Інцидент стався після ухвалення ПАРЄ резолюції, в якій захоплених Росією українських моряків визнано військовополоненими та міститься вимога їх негайного звільнення, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко почала зачитувати російською мовою звернення до родин російських військовослужбовців та інших російських громадян, які брали участь у бойових діях проти України, але були захоплені, нині утримуються на українській території та включені у списки для обміну на українських військовополонених та політичних заручників в Росії.

«Українська сторона зверталася до Росії з проханням – заберіть своїх, віддайте наших», - наголосила перший віце-спікер.

Водночас представниця пропагандистського телеканалу "Росія 1" телеведуча Ольга Скабєєва провокативно й агресивно намагалася втручатись у спілкування Геращенко з українськими журналістами.

Це викликало обурення з боку деяких представників ЗМІ, а також народного депутата Борислава Берези, який фізично «прикривав» колегу по парламенту та заблокував доступ до Геращенко представників «групи підтримки» російського державного телеканалу.

Закликати до порядку російську пропагандистку також намагалися працівники прес-служби РЄ.

Присутні працівники служби безпеки Ради Європи у ситуацію не втручалися.

Читайте також: Геращенко розказала, як пройшли "азовські" дебати в ПАРЄ

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року у кулуарах ПАРЄ представники української делегації у відповідь на провокаційні запитання Скабєєвої заспівали Гімн України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-