Геращенко розповіла, як пройшли

Геращенко розповіла, як пройшли "азовські" дебати в ПАРЄ

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко подякувала членам української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи за єдність під час "азовських" термінових дебатів.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

“Усі члени української делегації в ПАРЄ на дебатах щодо провокації РФ в Азові говорили в один голос. Емоційно. З фактажем. З єдиною вимогою - негайно звільнити наших військовополонених моряків і розблокувати судноплавство в Азові і Керченській протоці. Сьогодні ми взаємодоповнювали одне одного”, - зазначила перший віце-спікер.

Дебати у ПАРЄ з питання Керченської кризи та російської ескалації на Азові / Фото: Facebook

За її словами, самі дебати і виступи були ціннісні і дуже відрізнялися від ганебних дебатів щодо російської провокації в Азові у ВР: "Ніхто не кричав про вибори і провокацію України в Азові з української делегації".

Проте в ПАРЄ, зазначила Геращенко, “кричали сателіти Москви і Кремля”.

“Вони сьогодні за відсутності російської делегації озвучували тези Кремля і провокували залу заявами про «передвиборчу провокацію Порошенка» і «чесний референдум у Криму»”, - уточнила Геращенко.

Політик підкреслила, що російське лобі в ПАРЄ залишається сильним.

“Але і ми не даємо їм спуску. Українська делегація не дала ... говорити про російський Крим. Ми голосно скандували “No!” Дякуємо всім колегам, хто підтримує Україну, хто засуджує РФ, хто привітав створення єдиної Української Церкви. А українській делегації сьогодні варто подякувати за єдність”, — зауважила вона.

За словами першого заступника Голови ВР, "жорстко" підтримали Україну британська делегація і група консерваторів, які "назвали дії РФ непрекритою агресією і говорили про готовність надіслати кораблі в протоку”.

Читайте також: ПАРЄ визнала захоплених Росією українських моряків військовополоненими

Як повідомлялося, 24 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-