Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — зовнішня розвідка

Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — зовнішня розвідка

Укрінформ
Російська влада додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності в Україні у 2019 році.

Про це розповів голова Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок в інтерв’ю Укрінформу.

"На спецслужби Російської Федерації спрямовані колосальні бюджети, які використовуються великою мірою для реалізації підривної діяльності в Україні. Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи по втручанню у вибори в Україні", - сказав він.

За словами голови СЗР, ці гроші будуть спрямовані на проплату фейкових новин і підкуп, організацію провокацій, протестів, внутрішньополітичного тиску на керівництво держави, а також для підготовки кібератак.

"Завдання, що стоїть перед усіма спецслужбами Російської Федерації, – "кто угодно, только не Порошенко". На думку російського політикуму, Порошенко єдиний, з ким неможливо домовитися про повернення України в орбіту впливу Росії. Він дійсно намагається ввести Україну в когорту НАТО та ЄС і має кремлівський ярлик "русофоба". Забезпечений за останні 4 роки прогрес очевидний. Це визнається не тільки в Україні й на Заході, а й навіть в Росії", - зазначив Божок.

За даними розвідників, у Росії розраховують, що будь-яке перезавантаження влади в Україні "потягне за собою певний параліч державного механізму", доки вибудується нова владна вертикаль.

Читайте також: Кремль має три сценарії розвитку подій в Україні — голова СЗР

"Ця пауза зачепить усі сфери життя, у тому числі й військової організації, що дасть Росії вікно можливостей у кілька місяців для того, щоб безболісно окупувати Україну, як вона намагалась це зробити в 2014 році. Для цього біля наших кордонів уже перебувають майже 50 тисяч російських військових з усім озброєнням і технікою. Ступінь їх готовності варіюється від 24 до 72 годин", - резюмував Божок.

Як відомо, 31 грудня 2018 року в Україні розпочалася передвиборча президентська кампанія. Вибори президента мають відбутися 31 березня 2019 року. Чергові вибори народних депутатів заплановані на 27 жовтня поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-