Клімкін їде у Брюссель на тристоронні газові консультації

Клімкін їде у Брюссель на тристоронні газові консультації

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін очолить делегацію України на тристоронніх консультаціях Україна-ЄС-РФ щодо транзиту газу, які відбудуться 21 січня у Брюсселі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"21 січня 2019 року в Брюсселі відбудуться тристоронні консультації Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу походженням з Російської Федерації газогонами України після 2019 року. Українську делегацію очолить міністр закордонних справ України Павло Клімкін", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у МЗС, до її складу також увійдуть голова Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, Оксана Кривенко, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, а також експерти МЗС, "Нафтогазу" та "Укртрансгазу".

Читайте також: Україна ставить за мету повністю інтегруватися до енергоринку ЄС - Гройсман

Делегацію Єврокомісії очолить віце-президент з питань Енергетичного Союзу Марош Шефчовіч.

Під час консультацій планується обговорити питання майбутніх контрактних відносин та умови взаємодії операторів газотранспортних систем.

Також відбудуться двосторонні зустрічі міністра з комісаром ЄС з питань Європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнесом Ганом та комісаром ЄС з питань торгівлі Сесілією Мальмстрьом.

Як повідомила прес-служба Представництва ЄС в Україні, тристороння зустріч розпочнеться о 15 годині. Перед нею відбудуться двосторонні зустрічі між Шефчовичем і кожним міністром. Після зустрічі о 17 годині відбудеться підхід до преси віце-президента Єврокомісії.

У Представництві ЄС нагадали, що перша міністерська зустріч з цього питання відбулася 17 липня 2018 року. Після неї протягом другої половини минулого року пройшли зустрічі на експертному рівні. Дискусії 21 січня ґрунтуватимуться на зустрічах на експертному рівні. Їхні учасники зосередять увагу на ключових параметрах, погоджених у Берліні, – зокрема, на прийнятній нормативно-правовій базі, обсягах, тривалості й тарифах постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-