Агресія Кремля є наслідком

Агресія Кремля є наслідком "акуратної" безпекової політики Європи - Горбулін

Укрінформ
Активність Кремля, зокрема й військова, - це наслідок надмірно "акуратної" європейської безпекової політики, тому Росія і продовжує безкарно організовувати протести у зарубіжних країнах.

Про це написав перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін у  статті, опублікованій у "Дзеркалі тижня. Україна.".

«Активність Кремля - прямий наслідок такої надміру "акуратної" європейської політики у сфері безпеки. Москва охоче і безкарно підключається до організації протестів у ряді країн континенту. Тестування політичної стабільності Європи йде повним ходом», - підкреслив Горбулін.

Читайте також: Протест "жовтих жилетів": на вулиці Парижа вивели 5 тисяч поліцейських

За його словами, нині США перебувають у складній ситуації. «Передноворічна гучна відставка міністра оборони Меттіса - симптом серйозної проблеми, яку США не змогли вирішити і через два роки після президентських виборів: Трамп перебуває в клінчі зі значною частиною американського політичного істеблішменту. За два роки Конгрес зробив чимало, щоб обмежити господаря Білого дому у прийнятті стратегічних рішень у внутрішній та зовнішній політиці. Однак є межі й такого контролю, і Трамп їх відчув», - зазначив Горбулін.

Він наголосив, що у цілому світі зростають хвилі політичного популізму та протестної активності.

«Водночас Франція і Німеччина так занурилися у власні проблеми, що навколишня реальність їх, схоже, майже перестала турбувати. 2018-й продемонстрував: у Європі спостерігається системна криза візіонерства. Відчуття дезінтеграції Європи посилюється, чим активно користується Москва. Європі і Заходу загалом бракує ресурсу періоду холодної війни - відчуття єдності, згуртованості перед спільною загрозою», - вважає Горбулін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-