Мер Гданська завжди підтримував Україну - Дещиця

Мер Гданська завжди підтримував Україну - Дещиця

Укрінформ
Мер Гданська Павел Адамович, який помер в минулий понеділок в результаті ножових поранень, завжди підтримував Україну, виступав за розвиток регіональних контактів міста з українськими регіонами.

На цьому в коментарі Укрінформу заявив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

“Насамперед, це велика трагедія для Польщі, польського народу, польського суспільства і проєвропейських сил. Це також трагедія для України, оскільки він був другом України, і робив багато, аби ці зв’язки і контакти з Україною і українцями були якнайкращими”,- заявив Дещиця.

За його словами, Адамович мав плани на розвиток регіональної співпраці Гданська з містами-побратимами – Одесою та Маріуполем. Він також нещодавно відвідав Львів, де налагоджував пряме сполучення між Львовом і Гданськом.

Читайте також: Рішення про “українську поправку" вплине на діалог із Польщею - Дещиця

“Його позиція була однозначною на підтримку України та українців, які проживають зараз у Гданську. Так само, як і однозначною була його позиція щодо підтримки громадян інших національностей, біженців, які прибували до Польщі через війну в їхніх країнах”,- зауважив український дипломат.

Як повідомлялося, на 53-річного Адамовича, який був мером Гданська упродовж 20-ти років, скоєно замах у минулу неділю під час урочистого завершення щорічної благодійної акції “Великий оркестр святкової допомоги”. Від отриманих ножових поранень він помер у понеділок.

Напад скоїв 27-річний чоловік, який під виглядом представника ЗМІ без перешкод вийшов на сцену і завдав меру мінімум два удари ножем в область серця. Він був затриманий на місці, але встиг крикнути в мікрофон, що раніше був нібито несправедливо ув'язнений з вини опозиційної партії "Громадянська платформа", членом якої був Адамович. Чоловіка заарештовано на три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-