Ознак злочину не знайшли: НАБУ закрило справу Антона Геращенка

Ознак злочину не знайшли: НАБУ закрило справу Антона Геращенка

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро не знайшли ознак злочину у справі народного депутата Антона Геращенка, який мешкає у квартирі, орендованій тестем-пенсіонером.

Про це йдеться у відовіді НАБУ на запит Bihus.Info.

Як зазначається, головним аргументом для закриття справи стала неможливість перевірити доходи тестя депутата, який стверджує, що кошти на недешеве майно – оренду квартири за три тисячі доларів на місяць та купівлю двох автомобілів, яким користується зять-депутат – він заощадив у період з 1991 по 1996 роки під час роботи на ТОВ "Азов-Бюро", а також – від набуття спадщини.

Раніше журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" провели розслідування і з'ясували, що Антон Геращенко орендує квартиру в Києві площею 200 квадратів за гроші свого тестя Олексія Шамбура.

За інформацією журналістів, 62-річний тесть депутата до 2016 року не мав доходу, а після 2016 отримав майже 270 тисяч гривень за підприємницьку діяльність і, таким чином, не міг сплачувати близько трьох тисяч доларів щомісяця за оренду житла. Сам Антон Геращенко орендувати квартиру теж не міг – у декларації його дохід вказаний лише у понад 100 тисяч гривень на рік, йдеться у розслідуванні.

Читайте також: Суд зобов'язав НАБУ відкрити справу проти Луценка і його заступника

НАБУ розпочало кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення народного депутата від фракції "Народного фронту" Антона Геращенка 14 вересня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-