Генпрокуратура повернула САП подання на Дубневича — бракує доказів

Генпрокуратура повернула САП подання на Дубневича — бракує доказів

Укрінформ
У Генпрокуратурі вважають, що подання Спеціалізованої антикорупційної прокуратур на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Ярослава Дубневича потребує доопрацювання.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Аналіз підготовленого прокурорами САП подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Ярослава Дубневича (кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 27 ч.5 ст.191 ККУкраїни) засвідчив, що воно неповною мірою відповідає вимогам Регламенту ВР України, у ньому наявні твердження щодо організації Я.Дубневичем злочинної схеми заволодіння коштами, які не підтверджуються, є сумнівними чи можуть бути легко спростовані", - йдеться у дописі.

Як зазначає Сарган, подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Дубневича потребує суттєвого доопрацювання в частині доказової бази, яка має беззаперечно підтверджувати зроблені слідством висновки, а не ставити їх під сумнів. За її словами, це унеможливить використання стороною захисту посилань на те, що такі висновки є упередженими чи взагалі є припущеннями.

Читайте також: Газова справа: ГПУ готує зняття недоторканності з депутата Дубневича

Тож у Генпрокуратурі пропонують САП доопрацювати текст подання з метою усунення ряду недоліків, підкріплення його відповідними доказами та виправлення тверджень, які не відповідають законодавству. "Після усунення таких недоліків подання буде підписане генпрокурором та направлене до Верховної Ради", - додала речниця генпрокурора.

Як повідомлялося, в останній робочий день 2018 року до Генпрокуратури надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Ярослава Дубневича.

Національне антикорупційне бюро у 2016 році розпочало розслідування справи про незаконне заволодіння газом компаніями народних депутатів Ярослава та Богдана Дубневичів.

За даними слідства, підконтрольні Дубневичам підприємства, які володіють Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ, упродовж 2013–2015 років уклали низку угод про закупівлю у НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню за пільговою ціною. Насправді понад 300 млн м³ газу використали не за цільовим призначенням, а для промислових потреб, чим завдали збитків на суму понад 1,4 млрд грн.

У серпні обидві ТЕЦ перейшли в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-