Команда Мюллера перевіряє українців, які їздили на інавгурацію Трампа

Команда Мюллера перевіряє українців, які їздили на інавгурацію Трампа

Укрінформ
Команда спецпрокурора Роберта Мюллера, який розслідує російське втручання у президентські вибори в США, перевіряє українців, які були присутні на урочистих заходах, присвячених інавгурації Дональда Трампа в січні 2017 року.

Про це повідомляє видання The New York Times.

"Інформація про присутність українців зрештою викликала інтерес спецпрокурора Роберта Мюллера, коли він досліджував втручання Росії у вибори 2016 року, що привело до виникнення відповідних запитів федеральних прокурорів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, на інавгурації та інших заходах були присутні близько десятка українських політиків і бізнесменів, зокрема депутат від Опозиційного блоку Сергій Ківалов, "відомий проросійськими ініціативами".

"... Деякі українці, які приїхали до Вашингтона на інавгурацію, або їх союзники просували домовленості або "мирні" плани, які відповідали інтересам Росії, в тому числі через скасування санкцій", - пише видання.

Слідчі опитують свідків, щоб з'ясувати, як члени української делегації потрапили на заходи, хто їх запрошував, з ким вони зустрічалися і що обговорювали.

Читайте також: Палата представниць проти трампівського «шатдауну»

Крім того, слідчі з'ясовують, чи виділяв будь-хто з українських політиків та підприємців або інших іноземців пожертвування на виборчу кампанію Трампа, що забороняється федеральним законом.

Як повідомлялося, з травня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер розслідує можливе втручання РФ в американські вибори й імовірну змову оточення президента США з Кремлем. Його розслідування викликало порушення кримінальних справ проти десятків людей, включно з колишнім главою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом і колишнім радником Трампа з питань національної безпеки Майклом Флінном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-