Екс-посол розповів, коли США дадуть Україні ще зброї та введуть більше санкцій проти РФ

Екс-посол розповів, коли США дадуть Україні ще зброї та введуть більше санкцій проти РФ

Укрінформ
Екс-посол США в Україні, директор "Атлантичної ради" Джон Гербст заявив, що через 2-3 місяці "ми побачимо, що США надають зброю Києву й оголосять про нові санкції проти РФ" у зв'язку з агресією у Керченській протоці.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Вже через 2-3 місяці ми побачимо, що США надають зброю Києву й оголосять про нові санкції проти Росії. Думаю, упродовж найближчих восьми-десяти, максимум – дванадцяти тижнів з'явиться ця набагато сильніша відповідь США. І, окрім санкцій, це буде військова допомога Україні. Зараз достатньо аргументів і для надання протикорабельних ракет, і патрульних кораблів, можливо, що й іншого військового обладнання", - підкреслив він.

Читайте також: Україна подала в ЄСПЛ документи щодо порушення прав людини в окупованому Криму

На питання, чи йде мова і про летальні озброєння, Гербст відповів: "Немає питань - протикорабельні ракети допомогли б. У США вистачає крилатих ракет "Гарпун", в основі дії яких - технології, розроблені 30 років тому, - і це те, що ми вже зараз можемо надати. А можливо, і набагато сучасніші ракети".

Екс-посол заявив, що підтримка України в Конгресі США зараз дуже сильна. За його прогнозом, "вона залишиться щонайменше такою ж серйозною, а можливо, ще й посилиться".

Окрім того, на його переконання, "поки що реакція США (на агресію РФ у Керченській протоці - ред.) була слабенька".

Читайте також: Ердоган доручив МЗС порушити питання про вільний прохід Керченською протокою - Джемілєв

На його думку, найкращою відповіддю із самого початку могли б бути санкції проти найбільшого російського банку або заборона суднам РФ заходити в порти США чи порти ЄС і надання Україні зброї.

"Україна вже багато зробила, зміцнюючи свою оборону на сході, і повинна тепер подумати над посиленням своєї оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси", - підкреслив колишній посол США в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-