Із тюрем РФ за рік вдалося звільнити лише трьох українців - Геращенко

Із тюрем РФ за рік вдалося звільнити лише трьох українців - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко підбила підсумки свого політичного року, що минає.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Мій політичний 2018 рік: в 2018 мною або у співавторстві було внесено 36 законопроектів, 17 з них стали законами", — зазначила вона.

Найважливішими Геращенко назвала закони «Про протимінну діяльність в Україні»;« Про прилеглу зону України»; «Про правовий статус осіб, зниклих безвісти»; зміни до бюджету, які розблокували питання виплат родинам політв‘язнів Кремля. Всі вони отримали по 100 тисяч гривень.

Окрім того, подано понад 50 депутатських запитів до різних органів влади, було розглянуто понад 800 звернень і на кожне надіслано відповідь.

"Багатьом змогли допомогти. Найважливіше для мене — що допомогли відправити на лікування за кордон одного хлопчика з Черкас, й зробити кільком дітям важкі і важливі операції. Дякую лікарям!" — розповіла Геращенко.

Окрім Донбасу, політик відвідувала інші регіони України, зокрема, Одесу, Львів, Черкаси, інші.

Геращенко також розповіла про свою участь у понад 70 міжнародних зустрічах із представниками урядів та парламентів зарубіжних країн, міжнародних організацій та дипломатичних місій.

За її словами, у всіх міжнародних поїздках, зустрічах ключовим завданням було — інформування про безпекову і гуманітарну ситуацію на Донбасі і в Криму, роботу Мінських груп, питання звільнення заручників, посилення санкцій проти РФ.

Говорячи про роботу у підгрупі з гуманітарних питань, Геращенко зауважила, що, "— в січні Романа Савкова та в березні — двох прикордонників із тюрем РФ (Б. Марцоня та І. Дзюбака)".

Читайте також: Представники РФ вийшли з кімнати після запитання про звільнення моряків — Геращенко

Геращенко також наголосила, що перебуває на постійному контакті з родинами заручників і політв‘язнів, неодноразово зустрічалася і намагається допомагати у розв'язанні соціальних питань.

Перший віце-спікер повідомила, що частину зарплати вже 14 років перераховує на онкогематологічне відділення дитячої лікарні "Охмадит".

Фото: facebook.com/photo.php

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-