Аваков прокоментував “запит РФ до ГПУ”: Дам свідчення в обмін на Януковича

Аваков прокоментував “запит РФ до ГПУ”: Дам свідчення в обмін на Януковича

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не веде облік, скільки проти нього в Росії відкрито кримінальних справ, оскільки не вважає їх змістовними або обґрунтованими.

Про це він написав у Facebook.

"Прочитав про себе новину - Росія попросила ГПУ про допомогу в кримінальному розслідуванні проти Авакова (документи) - ще одна кримінальна справа в Росії. Не особливо цікава новина - скільки їх вже було! .. А скільки, припускаю, буде ... Я, зрозуміло, не веду облік, скільки щодо мене у них відкрито кримінальних справ, оскільки не вважаю їх скільки-небудь змістовними або обґрунтованими. Всі ж розуміють, що їх відкривають в силу політичної доцільності з точки зору путінського режиму", - написав він.

Також міністр підкреслив, що з тієї ж причини вважає кожну таку справу "позитивною оцінкою якості моєї роботи на посаді міністра внутрішніх справ України".

Читайте також: Швейцарія на рік продовжила замороження активів Януковича

"Коментую документи, що з'явилися в ЗМІ по цій справі тільки через курйозність підходу: Генеральна прокуратура РФ висловлює готовність надавати ГПУ правову допомогу в розслідуванні справ, учасниками яких є Росія та Україна. В цьому випадку я готовий дати свідчення у так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича! Сподіваюся, Генеральна прокуратура України мене підтримає", - додав Аваков.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Генеральна прокуратура Росії у вересні 2018 року направила в ГПУ запит слідчого комітету про правову допомогу для притягнення до кримінальної відповідальності міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-