Парубій підписав закон проти булінгу

Парубій підписав закон проти булінгу

Укрінформ
Голова Верховної Ради підписав закон щодо протидії булінгу і направив його на підпис Президенту України Петру Порошенку.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Так, у графі про дату і стан проходження документа зазначається, що 28 грудня закон “повернуто з підписом Голови Верховної Ради” і цього ж дня направлено на підпис Президентові.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 грудня ухвалила закон щодо протидії булінгу, який передбачає накладення штрафів за цькування у закладах освіти.

Законом визначено, що булінг (цькування) - це діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

Читайте також: Булінг у школах: МОН радить, що робити батькам і дітям

Законом передбачено, що вчинення булінгу тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти (850 грн) до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (НМДГ) (1700 грн) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Водночас за булінг, вчинений групою осіб або повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, законом встановлено штраф від ста (1700 грн) до двохсот НМДГ (3400 грн) або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Булінг, вчинений дітьми від чотирнадцяти до шістнадцяти років, тягне за собою накладення штрафу на батьків або осіб, які їх замінюють. Його розмір, відповідно до ухваленого закону, становить від п’ятдесяти (850 грн) до ста НМДГ (1700 грн) або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Крім того, законом визначено покарання за приховування випадків булінгу педагогами. Так, неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції про випадки булінгу учасника тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти (850 грн) до ста НМДГ (1700 грн) або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням до двадцяти процентів заробітку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-